DGNEWS.EU

„Демократична България” първи стартираха предизборната си кампания в Димитровград

 „Демократична България” първи стартираха предизборната си кампания в Димитровград
Sep 09
16:00 2019

Коалиция „Демократична България – Обединение” стартира кампанията си за местни избори 2019 г. с представяне на кандидата си за кмет на Димитровград Катя Панева, част от кандидатите общински съветници и откриване на предизборния си офис на ул. „Ромен Ролан” №1. На събитието днес присъстваха съпредседателя на коалицията и председател на ДСБ ген. Атанас Атанасов, съпредседателят на „Зелено движение” Владислав Панев, представители на ”Да, България”, сподвижници и симпатизанти на десницата.

„България е част от Европа и от модерното европейско и евроатлантическо общество, благодарение на усилията на голяма част от нацията ни – тези, които искаха промяната след 45-годишно управление на комунистическата партия. "Демократична България-Обединение” продължаваме традициите на синята идея, независимо от всички други фалшификати, кой какъв знак си е сложил или байряк е вдигнал. Днес България е на кръстопът за своето политическо развитие, след като различни кутери основно с икономически интереси влязоха в политиката и забавиха развитието на страната, след успешното й развитие при Иван Костов”, заяви ген. Атанасов. Той изтъкна, че коалицията първи издигат кандидат-кмет и листа за съветници в Димитровград с убеждението за добър резултат на изборите.

 „Зад това хубаво, красиво лице, се крие изключително последователен човек - човек с принципи, който има своите убеждения. Тя е твърда и последователна и заслужава подкрепа. Сигурен съм, че Катя Панева и останалите ни кандидати ще направят всичко да убедят димитровграчдни, че заслужават подкрепа. Те са почтени хора, доказали се в професията си и ще работят за своята община, защитавайки интересите на гражданите, не на олигархия и задкулисието”, заяви още ген. Атанасов.

Съпредседателят на „Зелено движение” димитровградчанинът Владислав Панев подчерта, че на Димитровград са му необходими хора, които няма да допуснат екологични проблеми, каквито градът е имал преди 1989 г. Убеден съм, че след местните избори темата с боклуците, които се складираха в ТЕЦ „Марица 3” отново ще бъде на дневен ред и Димитровград ще има нужда от съветници и кмет, които да застанат на страната на гражданите. Вярвам, че гласувайки за листата на „Демократично България” и Катя Панева за кмет на Димитровград, ще гласуваме тези екологични проблеми да не състоят”, коментира Панев. Той изрази убеденост в успеха на коалицията на изборите, предвид че голяма част от листата за съветници са хора предприемачи, които развиват дребен и среден бизнес. „Такива хора, които знаят как се управлява бизнес, убеден съм знаят как се управлява един град и една община. За мен Димитровград е град на предприемачите”, обяви той.  

Кандидатът за кмет на коалицията Катя Панева заяви, че като човек с дясна политическа визия, за нея нещата тук в Димитровград, трябва да се случат и променят сега, тази година. „Надявам се и много от съгражданите ни са убедени, че нашият град и община имат бъдеще, но трябва ново управление и различна комуникация между местната власт и гражданите. Вярвам в достижимите и реални промени. Ще застана зад хората, които работят, живеят и създават блага тук в община Димитровград, защото вярвам че именно те знаят най-добре със своя труд как да харчат парите си и как да ги инвестират в Димитровград. С гражданите и с моя екип ще работим за прозрачно управление и ще имаме политика обърната към хората. Всички димитровградчани сме данъкоплатци, но и потребители, и ние трябва да определяме как нашите средства да бъдат инвестирани в общината”.

Катя Панева очерта основните сфери, в които ще работи с екипа си за ускорено развитие през следващите 4 години.  В сферата на образованието, тя очерта необходимостта от подкрепа на учителите и въвеждане на нови методи на обучение в училища и детските градини. Култура, която да обединява и вдъхновява хората. По-добро здравеопазване и социални дейности, които да са привлекателни не само за младите семейства, но и за млади специалисти да останат да работят тук. Равномерно разпределение на средствата между център, квартали и села и др. Панева заяви, че при следващите изяви в кампанията, коалицията ще представи и имаме конкретни идеи за ускорено развитие на общината и решаването на проблемите. „Желанието ни е да стигнем до повече хора”, сподели тя.

Представителите на „Зелено движение” и „Да, България”, Иван Ванчев и Иван Стойчев, които са и кандидати за общински съветници обявиха, че ще работят за справедливо разпределение на общинския бюджет, за подобряване живота в селата, за активно гражданско участие в управлението на града и общината. „Гражданите трябва се чувстват съпричастни със своята съдба, да вземат дейно участие при обсъжданията на важни за града проблеми и екологията , публичността и прозрачност на управление в общината и др”, обявиха те. Росица Пенева, която също е в съветническата листа пък обяви, че е време Димитровград да се управлява от жена. Жените сме по борбени и по всеотдайни, а в лицето на Катя Панева Димитровград има достоен кандидат.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?