DGNEWS.EU

Димитровградчани със сребро и бронз от Европейското по корабомоделизъм

Димитровградчани със сребро и бронз от Европейското по корабомоделизъм
Sep 11
14:45 2019

С два медала от Европейското първенство по корабомоделен спорт, приключило на 8 септември в Бургас, се завърнаха димитровградските състезатели Теодор Тончев и Асен Иванов. Двамата представители на клуба по корабомоделизъм в Димитровград се състезаваха, в състава на националния ни отбор.

Моделът на съвременен морски спасителен кораб донесе бронзово отличие на Теодор Тончев при юношите, а изработеният испански линеен кораб от 16 век от ръководителя на клуба Асен Иванов завоюва сребърен медал. При максимален брой от 100 точки, двамата са се класирали съответно с 86,33 т.93 т.

„Международното жури оценяваше само прецизността и точността на изработката, тъй като при тези класове няма ходови изпитания на вода. Подобни ювелирни изделия достигат цени до 100 000 евро”, сподели Асен Иванов. За отличната си работа с деца, той е бил удостоен с плакет

14-ото издание на Европейско първенство по корамоделен спорт е било изключително оспорвано с участници от 16 държави, включително от Англия и Швеция. В надпреварата са участвали 183 модела, разпределени в 8 класа. България спечели общо 6 златни, 6 сребърни и 10 бронзови медали, два от които са завоювали представителите на димитровградския клуб.

От началото на годината димитровградските състезатели са спечелили редица отличия на провелите се държавни първенства. Три златни, два сребърни и четири бронзови медали от международни турнири. През месец юли те завоюваха Световна и бронзова купи за деца със съответните златен и бронзов медали.

В момента клубът набира желаещи деца за извънкласна дейност, която се провежда в ОП „Детски и младежки център” в Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?