DGNEWS.EU

СУ „Л.Каравелов” откри учебната година с 636 ученици, посрещна 57 първокласници

СУ „Л.Каравелов” откри учебната година с 636 ученици, посрещна 57 първокласници
Sep 16
11:36 2019

57 първокласници посрещна в първия учебен димитровградското СУ „Л.Каравелов”. Тържественото откриване на новата учебна година се състоя в двора на училището, където бяха строени 636 ученици, които ще се обучават тук през тази година.

Празникът започна с химна на България, издигане националния трибагреник и изнасяне на училищното знаме. Приветствено слово към каравеловци и техните учители и родители отправиха директорът на училището Валентин Христов и зам.-кметът на Димитровград Яшо Минков. Двамата пожелаха на успешна, ползотворна и спокойна учебна година. Поздрав бе отправен и от името на родителите, а поздравителни адреси бяха полечени от министъра на образованието и науката, кмета Иво Димов, началника на РУО-Хасково и др.

Най-малките първокласници дефилираха пред строя и получиха символично Ключа на знанието. Новодошлите осмокласниците пък бяха зарадвани с моркови за добре дошли от гимназистите. Празничната програма продължи с фолклорни изпълнения и песни и с пускане на балони в небето. Първи в училището  влязоха трите паралелки с първокласници. Придружавани от своите класни ръководители, те преминаха под арка с надпис „На добър час!”, а по традиция директорът на училището Валентин Христов лисна менче, за да може учението и в живота да им върви по вода.  След ритуала всички влязоха в класните стаи.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?