DGNEWS.EU

Професионалната гимназия започна учебната година с 3 паралелки осмокласници

Професионалната гимназия започна учебната година с 3 паралелки осмокласници
Sep 16
13:40 2019

Ученици, учители и родители се събраха за откриването на новата 2019-2020 учебна година в двора на единствената в Димитровград професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Тържественото откриване започна с посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг. Приветствие за добре дошли отправи директорът Румяна Монева, пожела на всички ученици и учители ползотворна работа през учебната година.

Тази година в гимназията ще учат 276 ученици. Три са новосформираните паралелки с осмокласници, като в тази по специалност „Производство и обслужване на заведения за хранене и развлечение“, учениците ще се обучават в дуална форма. За втора поредна година гимназията въвежда този специфичен модел за обучение чрез работа, който поставя акцент върху практическото усвояване на професията. Останалите два класа ще изучават специалностите „Технологичен и микробиологичен контрол в хранително – вкусови производства”, „Електрообзавеждане на производството”, „Електрически машини и апарати”.

По традиция осмокласниците бяха приветствани от по-големите ученици с уверението, че могат да се чувстват спокойни и сред приятели. След биенето на първия учебен звънец, всички ученици се отправиха към класните стаи, като на входа бяха посрещнати с хляб и мед, а за „ зайците” традиционно имаше зеле и моркови. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?