DGNEWS.EU

Иво Димов: Димитровград ще бъде град с по-чиста вода и по-чист въздух!

Иво Димов: Димитровград ще бъде град с по-чиста вода и по-чист въздух!
Oct 17
09:50 2019

„Димитровград ще бъде град с по-чиста вода и по-чист въздух!”, заяви Иво Димов на българо-гръцка среща за подобряване качеството на питейната вода по проект „Прилагане на иновативни техники за подобряване качеството на питейната вода в градските области” - AQUA-LITY. Проектът стартира по време на изтеклия му мандат като кмет на община Димитровград.

Участниците в срещата обсъдиха критериите и начините на работа на петте контролни телеметрични мониторингови станции, поставени по проекта и предстоящите дейности. Иво Димов сподели, че начало на тази инициатива са поставили група граждани, споделили пред него притесненията си за „отровна вода”. Това го провокирало да потърси варианти и да подсигури необходимите мерки като проби и качество на водата, за да могат хората да се чувстват спокойни при употребата й.

Пред участниците на срещата Иво Димов изрази радостта си, че проектът вече се реализира и благодарение на инсталираната в рамките му техника, която следи и измерва нивата на киселинност, остатъчен хлор и дебита на вода в различните зони, което по прецизно локализира наличието на течове и аварии.

Освен взетите мерки за подобряването качеството на водата в Димитровград, общината стартира и проект за подобряването качеството на въздуха в града, чрез който над 3000 домакинства ще могат да сменят печките си на дърва и въглища с нови отоплителни уреди. „Работя и ще продължа да работя за град с по-чиста вода и по-чист въздух, какъвто според мен гражданите на Димитровград трябва да имат”, каза кандидата на ПП ГЕРБ Иво Димов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

3 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?