DGNEWS.EU

Иво Димов печели изборите в Димитровград на първи тур

Иво Димов печели изборите в Димитровград на първи тур
Oct 28
00:58 2019

Трети кметски мандат печели Иво Димов още на първи тур, показват предварителните резултати от всички 91 секции на територия на общината. По данни на местния щаб на ГЕРБ за Димов са гласували близо 60 на сто от упражнилите право на глас на местния вот.

„Това е историческа победа, тъй като в най-новата история на Димитровград няма кмет печелил трети тур от раз”, обяви Димов минути след полунощ, когато станаха ясни първоначалните данни. Той получи поздравления от всички в щаба, а заря ознаменува победата.

По първични данни ГЕРБ печели 43% от местата в общинския съвет, след тях 22 на сто печели коалиция „Движение ЗЕАДНО за промяна”, а над 12 % БСП. 

Втори в кметската надпревара е кандидатът на коалиция „Движение ЗЕАДНО за промяна” Стефан Димитров, а трети е Георги Стайков от БСП.    

По първоначални данни ГЕРБ печели и в 7 малки населени месета, където пряко се избираше кмет. Партията ще има управници в град Меричлери, Радиево, Добрич, Злато поле, Черногрово, Скобелево, Брод, сочат неофициалните данни.

ГЕРБ претърпя загуба в Горски извор, където печеливш е кандидатът за кмет на БСП Ангел Георгиев. Социалистите печелят и кметското място в Странско. Там кмет ще Хубен Пончев, показват първите резултати.  

В Каснаково печели кандидатът на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” Тодор Атанасов.

Балотаж се очертава в Крепост, където сили ще мерят настоящият кмет Димитър Белчев и кандидатът на коалицията „Движение ЗАЕДНО за промяна” Петър Митев.

С минимална преднина в Ябълково печели също настоящия кмет Костадин Атанасов. Втори е кандидатът на ГЕРБ, сочат първоначалните данни.

Първите протоколи започнаха да идват в общината след 22:30 часа. Предаването им премина при отлична организация. 

Публикуваните резултати са неофициални и предварителни от 100 % протоколи.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?