DGNEWS.EU

Петър Митев: Ще бъда кмет, който обединява хората и решава проблемите на село Крепост!

Петър Митев: Ще бъда кмет, който обединява хората и решава проблемите на село Крепост!
Oct 30
12:42 2019

- Г-н Митев, като кандидат за кмет на с. Крепост от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна“, Ви предстои балотаж в неделя. Какво е посланието Ви към избирателите?

- Очаквам хората да помислят как искат да живеят в село Крепост. Очаквам да проявят здрав разум и да изберат местния кандидат – този, който ежедневно живее с техните проблеми и е готов да впрегне всичките си усилия и възможности, за да ги разреши. Очаквам да получа доверието на крепостчани, защото съм от хората, които доказаха, че ме е грижа за селото и мога да работя ползотворно. Освен това през предишните си два мандата като кмет се доказах, че не деля хората.

- Какво искате да постигнете като кмет?

- На първо място да подобря инфраструктурата в селото. Улиците са в окаяно състояние, като някои се нуждаят от цялостно асфалтиране. Селото е затънало в боклуци и основно трябва да се почисти. Няма регламентирани места за строителните отпадъци, които сега се изхвърлят по поляните извън населеното място, което е недопустимо. Паркът отново е за ремонт, който възнамерявам да извърша, както същевременно изградя там обществена тоалетна за нуждите на населението.

Ще довърша и разширя стадиона, ще изградим съблекални и санитарни възли, за да имат условия младите хора за спорт. Има предложение от жителите на Крепост, ако стана кмет, да изградя сцена на една от поляните в близост до селото за провеждане на общоселските мероприятия. Аз поемам този ангажимент, като същевременна ще изградим чешми и тоалетни, за до има условия. Поетапно ще решавам и всички нерешени през последните 8 години проблеми, включително този с дерето, което минава през селото. Канализацията, която бе прекарана на ул. „Капитан Петко“ не е заустена и изтича по поляните, ще поправя и това.

Най-много от всичко обаче държа на прозрачното управление. Докато аз бях кмет, в с.Крепост се създаде обществен съвет, чиято функция бе да определя приоритетите в работата на кмета, съобразно исканията и нуждите на населението. Това ще продължи, ако бъда избран отново, защото съм на мнение, че гласът на хората трябва да се чува.

-Вие вече бяхте кмет на село Крепост в периода 2003 – 2011 г. Бихте ли припомнил на жителите на населеното място какво успяхте да постигнете за два мандата?

- Първите неща, които направих тогава бяха основен ремонт на сградата на кметството и преобразяване на парка в центъра на селото. Тогава сградата на бе в окаяно състояние, а в парка монтирахме детски съоръжения, чешма и беседка. Училището беше обновено отвътре – подменихме дюшемето навсякъде, шпакловахме и боядисвахме всички стаи, както и сградата отвън. Направено бе пано на Христо Ботев от братята художници Панчо и Христо Паневи, а освещаването му уважи президента Георги Първанов.

През втория ми мандат, когато кмет на общината беше Стефан Димитров, се извърши цялостен вътрешен ремонт на сградата на читалището и ремонт на покрива й. По негово време селото разцъфтяваше, защото той бе от онези управници, които разбираха, че хората трябва да живеят при по-добри условия. Изградихме наново параклиса „Св. Ана“, защото старата сграда не подлежеше на реставрация и ремонтирахме двора на църквата.

Изградихме канализации на ул. „Партизанска“ и ул. „Христо Ботев“ с обща дължина над километър и половина. Асфалтирахме цялостно улиците „Любен Каравелов“, „Н. Й. Вапцаров“, „Партизанска“. Бяха изкърпени всички улици в селото, а онези, на които нямаше асфалтови настилки, бяха чакълирани.

На улиците в центъра подмених всички бордюри и плочки с нови. Постоянно се поддържах гробищния парк – два пъти в годината имаше назначен човек, който да го почиства. През мое време се въведе разделното сметосъбиране и бяха възстановени чешмите в района на селото.

Когато приключи мандата ми, бях оставил „наследство“ от 800 метра тръби за канализации, защото не успях да довърша последните си проекти, както и 3300 тротоарни плочки и 600 бордюри, които трябваше да се поставят, но до момента все още не са положени. Изградихме стадион, за който също бях оставил кабелите, стълбове и лампи за осветление, но и това не се довърши. Монтирахме над 480 броя енергоспестяващи крушки в цялото село и осветихме разклона от спирката до селото. На всеки стълб имаше осветление, а сега - не.

Със Стефан Димитров изработихме и проекта за обновяване на пътя за село Крепост, включващ изграждане на пешеходни алеи със водостоци, както и цялостно асфалтиране на пътя до църквата. Впоследствие проекта се реализира от новия кмет на общината и то само до началото на селото, а не както бе замислен. Сега виждам, че за 8 години нищо не е направено за подобряване живота на хората в Крепост. Болно ми е, затова отново се кандидатирам.

- Съдейки по всичко, което сте успял да постигнете, Вие сте бил успешен кмет.  Защо се отказахте?

- Последните избори, на които се явих бяха тежки. Изгубих ги с 1 глас и си мисля, че не бяха съвсем честни. Заради съмнението реших да не се кандидатирам повече за кмет. Сега го отчитам като грешка. Селото днес можеше да изглежда много по уредено и привлекателно. Нямаше да има толкова проблеми. Сигурен съм.

- Вашият призив към жителите на с. Крепост?

- Призовавам ги да не се подават на манипулации! Да се освободят от страха! Да изберат достойния кмет! Ще работя за това да няма страх и разделение на населението. Ще бъда кмет, който обединява хората.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?