DGNEWS.EU

БСП-Димитровград отчете успех на изборите. Георги Стайков остава съветник.

БСП-Димитровград отчете успех на изборите. Георги Стайков остава съветник.
Oct 30
16:02 2019

Избраните на местния вот нови общински съветници и кметове на селата Горски извор и Странско, представи на пресконференция днес БСП – Димитровград. В началото председателят на общинската партийна организация Койчо Николов благодари на всички избиратели, подкрепили кандидатите на БСП на местните избори и честити победата на опонентите си от ГЕРБ.

Той заяви, че БСП в община Димитровград е постигнала успех на местния вот, предвид спечелените повече съветнически места и победата на Ангел Георгиев и Хубен Пончев при кметската надпревара в двете села. „Не казваме, че това са нашите възможности. Напротив, очаквахме и по-добър резултат, но в крайна сметка решаващата дума е на избирателите”, заяви Николов.

Той коментира, че в сравнение с 2015 г., на тези избори за кандидата на БСП за кмет на общината Георги Стайков, са гласували с 367 души повече, отколкото преди 4 години. По-голяма подкрепа имаме и за съветническата ни листа. В резултат вече имаме 5 съветника в местния парламент, вместо досегашните четирима, посочи председателят на местните социалисти. Това ще са Койчо Николов, Сашо Спасов, Тодор Тодоров, Георги Стайков и Пламен Панев. Трима от тях са нови лица, които да момента не са участвали в работата на местния законодателен орган.    

„Искам да ви уверя, че в бъдещата си работа в общинския съвет, ние ще се придържаме към всички наши приоритети, заявени в предизборната ни програма. Когато те съвпадат с тези на колегите от другите политически сили, ние ще ги подкрепяме, но при разминаване ще държим на собствената си позиция”, коментира Николов.  Колегата му Сашо Спасов допълни, че БСП ще продължи да има твърди позиции по отношение запазване на общинската собственост и спасяване на общинската болница.  

Благодарности към избирателите и приятелите си за подкрепата, отправи и Георги Стайков. На пресконференцията той обяви, че остава общински съветник и няма да се връща като началник на отдел „Приходи” в общинска администрация. „Трябва да се подготвим за сериозна работа в общинския съвет през следващия мандат за блатото на общината и на хората в нея”, каза на пресконференцията Стайков.   

Ангел Георгиев благодари на своите съпартийци за гласуваното му доверие да бъде кандидат за кмет в Горски извор. Досега той бе общински съветник от БСП и през 2015 г. влезе с преференция. „Уверявам всички че ще оправдая гласуваното ми доверия и ще работя за всички хора, за обединение и за по-добър живот в село Горски извор”, заяви Георгиев. В това увери съселяните си новоизбрания кмет на Странско Хубен Пончев.

На въпрос какви са очакванията им за съвместна работа с общинския кмет  Иво Димов, предвид че той е представител на ГЕРБ, двамата селски кмета заявиха, че не очакват спънки. „Нас всички са ни избрали, за да работим и когато това става по нормалния начин, не мисля че ще има проблеми”, коментира новоизбрания кмет на Горски извор.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?