DGNEWS.EU

Предлагат Валентина Кунева за председател на ОбС в Димитровград

Предлагат Валентина Кунева за председател на ОбС в Димитровград
Nov 05
14:23 2019

Адвокат Валентина Кунева ще бъде предложена за поста председател на новия Общински съвет в Димитровград. Това ще стане на първата сесия на местния парламент обявиха пред медиите днес, колегите й от коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”.

„Смятаме, че единовластието и едноличното решаване на задачите не води до качествено решаване на проблемите. Това се видя в работата на досегашния общински съвет и най-вече в липсата на предложения от страна на общинските съветници. През последните 4 години само представителите на коалиция „Да за Димитровград” в местния парламент даваха най-много предложения”, заяви водачът на новата съветническа група Стефан Димитров.

На пресконференцията той и избраните съветници показаха, че очакват промени в общинска администрация и предложиха за заместник-кметове Мартин Колев и Милена Тодева, които да отговарят за проблемните ресори. Като такива от коалицията определиха транспорта, пътната инфраструктура, финансите, и управлението на търговските дружества и предприятия. Други сфери, в които общината има отстъпление според представители на коалицията е културата, изкуство, туризма, социалните дейности и грижата за кварталите и селата.

Според новоизбрания кмет на с. Каснаково Тодор Атанасов средства до малките населени места не достигат. „Трябва да търсим по-голяма помощ от общината и от държавата, за да се решават по бързо проблемите на хората в малките населени места. Той даде за пример Светилището на нимфите и Афродита край селото, което е най-голямата културна историческа ценност за Каснаково и цялата община Димитровград. „След като вече 10 години общината ще го стопанисва, иска ми се да има по активни археологически разкопки и поддръжка на светилището, за да има развитие”, коментира той. По думите тези дейности ще спомогнат за привличането на повече туристи в светилището.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?