DGNEWS.EU

Кметът на Димитровград отличи охранителя спасил 23 души при пожар

Кметът на Димитровград отличи охранителя спасил 23 души при пожар
Дамян Колев с грамотата връчено му от кмета Иво Димов.
Nov 06
11:05 2019

29-годишният охранител Дамян Колев, който спаси 23 социално слаби от пожара в общинското общежитие вчера, бе отличен за изключителни заслуги и проявена смелост при изпълнение на професионалния си дълг. Грамотата му бе връчена от кмета на община Димитровград Иво Димов, непосредствено след положената клетва за встъпване на трити мандат на първото заседание на общинския съвет.  

„Благодарение на професионализма и бързата реакция на Дамян, 23-ма социално слаби бяха изведени навреме и не се стигна до трагичен инцидент. Благодаря му от свое и от ваше име за проявената смелост и съобразителност”, заяви пред новия общински съвет Димов.

В речта си като новоизбран кмет Иво Димов посочи, че трябва да се оцени и да оправдае гласуването доверие на избирателите. „Днес повече от всякога се нуждаем от диалог,  допирни точки и разбирателство в името на Димитровград. Надявам се, че в работата ни ще бъдем водени от една единствена цел – развитието на града ни. Последните години постигнахме много, но и много задачи ни предстоят. Ще продължа да използвам всяка възможност за финансиране на проекти по европейските фондове, по националните програми или чрез помощ от държавата. Ще бъда прагматичен и ще търся решение за проблемите на всеки. Ще остана верен на себе си да се вслушвам в гласовете на недоволните, да търся различни мнения и да подкрепям всяка конструктивна идея. Убеден съм, че с общините ни усилия Димитровград ще продължи да се развива. Важното е да не губим набраната скорост. Всички сме отговорни пред идващите поколения и пред самите нас. Длъжни сме да съхраним и развиваме общината си.”, заяви Димов, пожелавайки на новоизбраните общински съветници и кметове успешен и ползотворен мандат.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?