DGNEWS.EU

Доживотен затвор за изверг от Харманли, изнасилил и убил мъж

Доживотен затвор за изверг от Харманли, изнасилил и убил мъж
Nov 12
13:38 2019

Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което оставя в сила доживотна присъда спрямо Е. М. от Харманли.

Хасковският окръжен съд е признал Е. М. за виновен, в това че на 2 март 2013 г. в землището на харманлийското село Върбово, е извършил полово сношение и действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като е употребил за това сила, за което го е осъдил на 6 години лишаване от свобода. Подсъдимият е признат още за виновен, че на същата дата, умишлено е умъртвил пострадалия по особено мъчителен начин и с особена жестокост. За това Е. М. е получил доживотна присъда. Съдът е преценил, че следва подсъдимият да изтърпи по-тежкото от двете наказания, а именно доживотен затвор. Той е осъден да заплати на майката на пострадалия 70 000 лева за причинени болки и страдания.

Според Върховния касационен съд, Апелативният съд в Пловдив правилно е преценил, че решението на Хасковския окръжен съд е правилно и законосъобразно, както в частта за вината на подсъдимия и размера на наказанието, така и в гражданската му част.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?