DGNEWS.EU

Стартира конкурсът “България танцува” 2019″ в Димитровград

Стартира конкурсът “България танцува” 2019″ в Димитровград
Nov 15
09:14 2019

Националният танцов конкурс „България танцува” 2019″ започва днес в Димитровград. До неделя в спортна зала „Младост” ще се представят близо 2000 танцьори в солови, дуети, малки групи, формации и продукции участват рекорден брой танцьори.

Участниците ще се състезават в направленията “Класически балет”, “Характерни танци” и “Съвременни танци”, разделени в 49 състезателни категории в 4 възрастови групи.

Председател на журито е прима-балерината на Софийска опера и балет доц.д-р Диляна Никифорова. Членове на журито са доц.д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.

Девет държавни стипендии в категорията от 8 до 12 клас ще бъдат раздадени за пореден път от Министерство на културата и Министерство на образованието и науката.

Най-престижната награда на конкурса е Купата на кмета на община Димитровград, която тази година се връчва на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления.

Организатори на събитието са Община Димитровград, Общински център за танцово изкуство “Галаксико” и Министерство на културата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?