DGNEWS.EU

Димитровград пали Коледната елха на 30 ноември

Димитровград пали Коледната елха на 30 ноември
Nov 27
08:10 2019

На 30 ноември от 17:30 ч. на централния площад в Димитровград ще бъдат запалени светлините на Коледната елха в Димитровград, съобщиха от общината. Със своите над 28 метра тя е най-голямото живо Коледно дърво в България. За грейването на Дървото на надеждата в събота, специално ще пристигне обичаният и любим на всички Дядо Коледа.

На площад "България" ще бъде пресъздадена неповторимата коледна атмосфера за малки и големи. Ледената пързалка ще радва любителите на кънките, а в специално подготвени уютни къщички ще се пекат канелени коледни курабийки, които децата ще могат да украсят по свой вкус и желание. 

В работилнички ще могат да изработват също и играчки за елха и коледни картички. Специален кът-ателие в старовремски стил ще пресъздава старата българска традиция за направа на автентични сурвачки от дрян. Помощ на децата ще оказват самодейци от читалищата. 

Малките палавници ще могат да напишат и пуснат писмо до Дядо Коледа в специалната "Поща". Аромат на вкусотии и греяно вино ще допълва настроението на площада от традиционната "Гостилница".  

В програмата ще участват "Коледари" на танцов ансамбъл "Звездица", родопска гайда в изпълнение на Галин Ангелов и пленителните таланти на Полина Стефанова и Даниел Христов, както и танцьорите на "Галаксико" ще заредят с много български дух централния площад на Димитровград. Водещ на програмата ще е известният DJ Иван Киров от Димитровград. 

Пищна заря и ефекти с лазер ще очакват гражданите, дошли на запалването на Елхата и коледните светлини в Димитровград. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?