DGNEWS.EU

Делото за най-големия грабеж в Хасково гледа Окръжният съд

Делото за най-големия грабеж в Хасково гледа Окръжният съд
Nov 29
09:30 2019

Делото за грабежа на 1 832 700 лв. от хасковската поща ще гледа днес Окръжен съд – Хасково. Срещу подсъдимите К. К., Д. Д. и Т. М. е повдигнато обвинение, че на 8 юни 2016 г. в съучастие с други неизвестни лица, са обрали крупната сума, както и 700 лв. от пазача на пощата.

Както писахме парите бяха предназначени за пенсии, чието изплащане трябваше да започне същия ден. Грабежът е най-големият извършван в Хасково за последното десетилетие.

Днес пред Темида в качеството си на извършител трябва да застане К.К. и уличените за негови помагачи в обира Д.Д. и Т.М. Срещу тримата е повдигнати още две обвинения - че ден преди обира са отнели противозаконно чужд товарен автомобил „Фиат Дукато“ от фирма в  Димитровград, и че са отнели 770 лв. от едноличен търговец в Плевен чрез използване на техническо средство и специален начин.

Насрочено е разпоредително заседание, за което са призовани страните –Окръжна прокуратура – Хасково, подсъдимите и техните защитници, както и пострадалите и ощетените юридически лица, за обсъждане на въпросите по чл. 248, ал. 1 от НПК, съобщиха от Окръжен съд - Хасково.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?