DGNEWS.EU

„Галаксико” дари на музея Купата на кмета от „България танцува”

„Галаксико” дари на музея Купата на кмета от „България танцува”
Dec 04
14:40 2019

Купата на кмета на община Димитровград завоювана от танцьорите на денс център „Галаксико” в последното, 14-то издание на националния танцов конкурс „България танцува”, вече е експонат в Историческия музей. Специалната награда бе дарена днес от деца и хореографа на „Галаксико” Тихомир Митев. Дарителският акт символизира силата на човешкия и творчески дух. Той бе засвидетелстван в името на таланта, на танцовото изкуство и на постигнатото от димитровградската балетна школа „Галаксико” през последните 14 години.

„В най-тежкия си момент аз и децата не предадохме тази кауза „България танцува” и дадохме всичко от себе си за провеждането на конкурса, който тази година посрещна рекордния брой от над 2000 участници. Превъзмогнах личната си болка в желанието да не предам Димитровград, себе си и децата. Намерихме сила, заедно се мобилизирахме, а децата до последно се бореха да защитят името на „Галаксико” и това на какво сме способни, за да остане Купата в Димитровград”, сподели при връчването на дарението Тихомир Митев. В конкурса 36 деца от димитровградския денс център се представиха с най-много танци в различните категории - общо 65.

14-тото издание на конкурса бе белязано от трагичен пътен инцидент, при който загина синът на Тихомир Митев. Въпреки личната си драма, хореографът и създател на конкурса надви собствена мъка и превъзмогна болката, за да проведе конкурса. Днес благодарности към дарителите изказа директорът на Историческия музей Елена Георгиева, която с колегите си прие ценната Купа. Тя вече е експонирана сред изложбата от димитровградски дарители, която може да се разгледа в една от залите в момента.

   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?