DGNEWS.EU

Няма Африканска чума по свинете в Хасковско

Няма Африканска чума по свинете в Хасковско
Dec 04
17:19 2019

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика днес заседание на постоянна епизоотична комисия във връмка с превенцията на заболяването Африканска чума по свинете в област Хасково.

На територията на Хасковска област няма регистрирани огнища на Африканска чума, информира Директорът на Областнта дирекция по безопасност на храните д-р Георги Илиев. Той съобщи, че агенцията съвместно с Областната дирекция на МВР - Хасково извършват непрекъснати проверки за произхода на свинско месо. Причина за интезивните проверки са настъпващите празници, в които консумацията на свинско месо се повишава.

В месец ноември са изпратени 123 проби от диви свине за наличие на заболяването. Резултатите от всички тях са отрицателни, отчете директорът на Държавно горско стопансво - Хасково Любомир Илиев. Продължава и почистването и дезинфикацията на площадките по определените участъци от пътната мрежа, заяви директорът на Обласнто пътно управление Радостин Ламбрев.

На срещата областния управител предложи с настъпването на пролетния сезон да бъде създадена информацонна кампания, в която да бъде разяснена регистрацията на животински обекти тип „заден двор“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?