DGNEWS.EU

Уникалните „Варварски цигулки” с концерт в Хасково

Уникалните „Варварски цигулки” с концерт в Хасково
Dec 04
17:36 2019

Уникалното трио „Варварски цигулки“- (Violons Barbares) ще гостуват за първи път в Хасково по покана на тамошната община. В групата създадена в Страсбург влизат българин, монголец и французин, които правят виртуозни композиции с модерни и етно-мотиви. Пред хасковската публика те ще изпълнят уникални авторски песни и обработки от българския и монголския фолклор.

Основоположник на триото е гъдуларя Димитър Гугов, който от години живее, твори и дирижира във Франция. Пред хасковска публика тримата виртуози ще изпълнят песни от сърцевината на Монголия чрез гърлено пеене и пронизващи звуци на конеглава цигулка – всичко това в изпълнение на Енхжаргал Дандарваанчиг – Епи. Третият член на „Варварски цигулки” е перкусионистът Фабиен Гуйо. Той представя необичайна комбинация от класически и етно перкусии.

Варварските цигулки очакват хасковската публика на сцената на театър „Иван Димов“ на 6 декември 2019г. от 19,00 часа. Концертът е част от празничната програма на община Хасково по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници. Входът е свободен!, съобават от хасковска община.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?