DGNEWS.EU

След Митрушев, и Митю Вълчев напусна Общинския съвет

След Митрушев, и Митю Вълчев напусна Общинския съвет
Dec 05
12:40 2019

Избраният за общински съветник бизнесмен от партия ГЕРБ Митю Вълчев е подал оставка. Тя е била депозирана в Общинска избирателна комисия – Димитровград от председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева. С решение на ОИК пълномощията му са предсрочно прекратени, а на негово място в местния парламент влиза Божидар Петков.

Митю Вълчев бе най-възрастният общински съветник. На 5 ноември т.г. той ръководи първото заседание на новоизбрания общински съвет в Димитровград, сформиран след мастните избори на 27 октомври т.г.

Това е втория избран съветник от ГЕРБ, който се отказва от съветническо място след местния вот. Първият бе един от основателите на партията в Димитровград и председател на съветническата група – д-р Вълчо Митрушев.

Възможно е напускането и на двамата от ОбС да е свързано с  новите регламенти на антикорупционния закон свързани с конфликта на интереси на общински съветници, които влязоха в сила от 1 декември. Както писахме още през февруари 2018 г., законът изправя съветниците пред антикорупционна дилема.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?