DGNEWS.EU

Късметлийка от Стара Загора спечели 50 000 лв. от НАП

Късметлийка от Стара Загора спечели 50 000 лв. от НАП
Dec 10
10:00 2019

Неделина Колева от Стара Загора спечели голямата награда от 50 000 лв. в лотарията с касови бележки на Националната агенция по приходите. Името на късметлийката бе изтеглено на случаен принцип вчера. Коледният подарък от НАП се дължи на касов бон на стойност 55 стотинки. Във финалният жребий триумфира изцяло дамско трио – освен името на Неделина, бяха изтеглени Павлина Христова от Добрич, която грабна месечната наградата от 2000 лв. и Мария Пеева от Русе, при която отиде последната седмична награда – таблет с ретина дисплей.

От началото на третия сезон на лотарията, за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки от цялата страна на обща стойност 270 милиона лева. Над 2 милиона от тях са сканирани чрез мобилното приложение на НАП и нововъведения QR код на бележките.

И след края на лотарията, мобилното приложение на НАП продължава да е в помощ на потребителите. Чрез него те ще следят истински ли са касовите бележки, които търговците им издават. Освен функцията „данъчен инспектор“, мобилното приложение предлага още навигация до офисите на НАП, справка за здравно-осигурителен  статус, данъчен календар и  справка за регистрация по ДДС. Мобилното приложение на НАП е безплатно  и се предлага за iOS и Android устройства.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?