DGNEWS.EU

В Димитровград учат малчугани как да отгледат фиданки

В Димитровград учат малчугани как да отгледат фиданки
Dec 10
14:37 2019

Всички деца в предучилищните групи в детските градини и училищата в община Димитровград получиха образователни детски комплекти за засаждане на дървета предоставени безвъзмездно от Фондация "77". 45 образователни комплекта със семенца, кофички и торф бяха раздадени в общината в подкрепа на каузата да засаждаме повече дървета в България. Възможността всяко дете да отгледа собствено дърво, с което да допринесе за по-зелено бъдеще е част от инициативата  "Гората.бг - 100 000 садим гора". 

По повод Световния ден на планините, утре малчуганите от ДГ 1 "Звънче" ще засаждат семенца на дръвчета, за които ще се грижат и отглеждат докато станат фиданки. Семенцата, които ще покълнат ще бъдат посадени в двора на детското заведение или някъде другаде, с което децата ще участват в цялостния процес по отглеждането на едно дърво. 

В екологичната инициатива съвместно с децата ще се включат Секретарят на Община Димитровград  Венета Стоименова и Диана Дончева, директор на Дирекция "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности". 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?