DGNEWS.EU

„Галаксико” с фурор в Сърбия, показва спектакъл в стил Уолт Дисни

„Галаксико” с фурор в Сърбия, показва спектакъл в стил Уолт Дисни
Dec 11
09:23 2019

С куп награди от международен танцов фестивал в Сърбия се завърнаха танцьорите от Общинския център за танцово изкуство „Галаксико“ – Димитровград. Младите балетисти грабнаха 11 купи и 3 топ награди - за най-добър солист при малките – Мартин Димитров, най-добър солист при по-големите – Антоана Стефанова и най-добър дует в изпълнение на Антоана Стефанова и Гергана Грозева с танца „Waka Waka“. С купа бе отличен Гебриел Делчев за най-много състезателни танцови представяния от всички издания на танцовия конкурс „Върнячка Баня Опън“. Другите 7 купи спечелиха танцовите изпълнения на малка група в различни стилове.

В конкурса участваха 1 500 танцьори от Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и България, а професионално квалифицирано жури от 18 души оцени таланта на състезателите. Присъден бе и паричен награден фонд от 250 евро за най-добър солист при малките и най-добър солист при по-големите, както и за най-добър дует, група и формация. За първи път „Галаксико“ представи и грабна купа с малка група в състезателна категория Family Dance Group, където родители участват в танцово изпълнение с децата.

Танцът, с който танцьорите завладяха публика и жури ще бъде представен пред димитровградска публика в коледния спектакъл на „Галаксико“ и приятели - „В очакване на Дядо Коледа“, който ще се състои на 18 декември от 18 часа в димитровградския театър „Апостол Карамитев“. Публиката ще се наслади на една мега продукция на танцьори от балетни школи от Димитровград, Хасково, Стара Загора, Горна Оряховица и Сливен. Гост на концерта ще бъде Рая Желева, която е лице на кампанията „Деца помагат на деца” на МВР. На сцената ще се случват невероятни приключения, а всеки гост ще бъде посрещнат с подарък. Входът за концерта е с покани, които могат да се вземат от балетната зала на „Галаксико” и от участниците в спектакъла Светла Билярска и Гергана Шиколарева, съобщи ръководителят на „Галаксико” Тихомир Митев.

На 14 декември танцьори на „Галаксико” ще участват в благотворителна кампания за набиране на средства за ковьози по покана на Община Стара Загора.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?