DGNEWS.EU

Иво Димов e модератор на Встъпителния форум на НСОРБ за новия мандат

Иво Димов e модератор на Встъпителния форум на НСОРБ за новия мандат
Dec 11
10:50 2019

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България Иво Димов ще е модератор на Встъпителния форум на сдружението за общински мандат 2019-2023 днес. 

На събитието ще присъстват председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на регионалното развитие, на земеделието, на околната среда, на образованието и на социалната политика.

Основаната тема на форума ще са приоритетите във взаимодействието с централната власт. Иво Димов ще разисква с участниците икономическото развитие на общините и активната роля на местната власт в него. Споделен ще бъде и норвежкият опит от представителя на Асоциация на норвежките местни и регионални власт (KS) Кристиян Ларсон и Нанна Лоока от Изследователски институт на асоциацията. 

По-рано през деня кметът на Димитровград ще участва в заседание на УС на сдружението, на което предстои кметовете да приемат списък на общинските болници в труднодостъпни и/или отдалечени райони, подлежащи на субсидиране по реда на чл. 106, ал. 3 от ЗЛЗ. Обсъдени ще бъдат нови инициативи и текущи проблеми по прилагане на социалното законодателство, както и текущото състояние на процеса по прехвърляне собствеността на общинските язовири на държавата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?