DGNEWS.EU

Талантлива математичка от Димитровград с отличие от областния управител на Хасково

Талантлива математичка от Димитровград с отличие от областния управител на Хасково
Dec 21
14:24 2019

Математичката Стела Бинева от Димитровград и други изявени и талантливи деца от областта, бяха отличени от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова на традиционния коктейл на Игнажден. Стела Бинева е носител на множество медали от международни и национални първенства и турнири по математика.Награди получиха още младият предприемач Христо Хубенов, информатика Стоян Малинин, пианистката Атина Нико Йовчиду и Виктория Георгиева за успехите от различни състезания, проведени на английски език.

Пред гостите на коктейла областният управител отчете една успешна година, в която всяка от общините е реализирала проекти, свързани с подобряването на живота на гражданите. Тя заяви пред присъстващите кметове и общински съветници, че предстои един мандат, в който ги очаква много работа и в нейно лице те имат партньор, който ще подкрепи всяка добра и разумна идея за развитието на общините в областта.

Д-р Здравкова отбеляза, че от своя страна ще продължи политиката, която правителството води в сферата на образованието и ще работи с бизнеса и институциите за създаването на паралелки за дуално образование и в Хасково. Увереността в тази политика тя демонстрира и на практика като заяви на гостите, че част от кетъринга е произведен от учениците от гимназията по туризъм „Александър Паскалев“, а тоалетът, гримът и прическата са дело на възпитаниците на гимназията по лека промишленост „Райна Княгиня“, за което им благодари.

На събитието беше поставена и кутия на фондация „Искам бебе“, на която областният управител е партньор вече трета година.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?