DGNEWS.EU

Поредна катастрофа на кръговото между Димитровград и Хасково

Поредна катастрофа на кръговото между Димитровград и Хасково
Jan 13
10:45 2020

Поредна катастрофа стана тази сутрин в кръговото кърстовище на пътя между Хасково и Димитровград. Лек автомобил Фиат се заби в мантинелите на съоръжението, което бе изградено наскоро. По първоначална информация при инцидента пострадали няма, а само материални щети по автомобила.

Това е четвърта или пета катастрофа, откакто кръговото е в експлоатация. Въпреки маркировката, табелите, осветлението и мантинелите катастрофите в съоръжението продължават. Водачите по главния път Димитровград – Хасково трябва да шофират внимателно и съобразно ограниченията на скоростта, за да не се стига до пътни инциденти.

Парадоксалното е, че кръговото кръстовище бе изградено по правия участък с държавно финансиране именно с презумпцията да се предотвратят такива. Поводът за обособяването му стана включването в движението на фирмения транспорт на предприятието за кабели между двата града и интензивния автомобилен трафик на работещи в завода и в други предприятия в обособената икономическа зона.

До построяването на кръговото, автомобилите излизащи на главния републикански път от второстепенните пътища в района бяха ограничени – те нямаха предимство да се включат директно в движението и не можеха да обърнат в желаната посока.  

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?