DGNEWS.EU

Димитровград въведе пределни цени за автогарово обслужване

Димитровград въведе пределни цени за автогарово обслужване
Jan 14
16:24 2020

Пределна цена на услуга за автогарово обслужване, включващо преминаване, престой и заверка на пътен лист при всяко тръгване на автобуса, въведе Община Димитровград. За превози по Републиканската транспортна схема ще се плаща 12 лв. без ДДС или 14,40 лв. с ДДС за курс.

За превози по Областната транспортна схема цената за курс е 6 лв. без ДДС или 7,20 лв. с ДДС, а за превози по Общинската транспортна схема – 1,29 лв. без ДДС или 1,55 лв. с начислен данък добавена стойност за курс.

Цените са в съответствие с утвърдената Методика за формиране на цените за ползване на автогари, както и пределните цени за автогарово обслужване от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията и с определаната категория (втора) на автогарата в Димитровград.

През 2018 г. Административен съд Хасково отмени определените в общинската Наредба №10 цени за автогарово обслужване, включващо преминаване, престой в рамките на определеният в маршрутното разписание, но не по-голям от 15 минути, за заверка на пътен лист при всяко тръгване на автобусите. Мотивите на съда бяха, че всички превозвачи, извършващи превоз на пътници по междуселищни автобусни линии, задължително трябва да ползват автогарите срещу заплащане, а собствениците на автогари – да допускат срещу заплащане всички превозвачи, извършващи превози по междуселищните автобусни линии.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?