DGNEWS.EU

2 541 лв. за лечението на Михаела събраха от изложба

2 541 лв. за лечението на Михаела събраха от изложба
Jan 17
11:56 2020

2 541 лв. за лечението на 7-годишната Михаела от Димитровград бяха събрани в изложбата-базар на местни творци и деца от две арт школи. Тя бе открита снощи в зала „Асен Крайшников” на Клуба на дейците на културата. Със съдействието на КДК с дарения на творбите си в благотворителната експозиция се включиха близо 50 автори- 18 художници, 6 приложници, 4 поети и писатели и 20 деца от школата по керамика с ръководител Гроздан Грозев и по изобразително изкуство „Колорит”, водена от Калина Тонева. Картина с пъстър слон на възпитаничка й Мина Динева бе откупена от близки на малката Михаела и тя ще бъде подарък за нея. 10-годишната художничка е четвъртокласничка в ОУ „Пенчо Славейков”, където днес бяха поставени 2 дарителски кутии от кампанията „Бъдеще за Михаела”. Дарителска кутия има и в зала „Асен Крайшников”.

Изложбата откриха председателят на КДК и на комисията по култура в димитровградския парламент Гроздан Грозев, секретарят на клуба Анелия Радева и младата художничка Калина Тонева, чиято е инициативата. Те благодариха на всички, включили се в нея за каузата „Бъдеще за Михаела”.

Днес и утре от 10:30 до 15 ч. експозицията в зала „Асен Крайшников” ще бъде отворена за посетители. В понеделник ще бъде обявена окончателната сума, събрана от изложбата-базар и средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка на детето.

В интернет дарителската платформа Helpkarma до момента дарителската кампания „Бъдеще за Михаела” е набрала € 46 285. По дарителската сметка постъпленията са 64 000 лв. Концерт, организиран в Гълъбово снощи от колеги на бащата на Михаела, добавя към тази сума още 4 800 лв.

Семейството сърдечно благодари на всички, които участват в кампанията за спасяване на малкото им момиченце! „Не сме очаквали такава подкрепа в този толкова труден за нас момент и сме развълнувани и трогнати! Добротата на толкова много хора ни зарежда с надежда, дава ни сили, както и на Мишето, която от Детската онкология на УМБАЛ „Св. Георги”-Пловдив изпраща на всички, съпричастни към каузата една голяма усмивка”, споделят родителите й Пепа и Венцислав Ангелови.  

Дарителска сметка:

УниКредит Булбанк, клон Димитровград
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

BIC UNCR BG SF
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?