DGNEWS.EU

Разбиха престъпна група, организирала проституция в Свиленград

Разбиха престъпна група, организирала проституция в Свиленград
Jan 20
15:53 2020

Организирана престъпна група организирала платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград , е била разбита от служители на ГДБОП. Задържани са двама мъже, на 42 и на 27 години, и 28-годишна жена, действала на територията на Пловдив и Хасковска област от началото на 2019 г. Групата е нямала йерархични нива и конкретен ръководител.

Според първоначалната информация, 42-годишният мъж, осъждан, имал ангажимента да набира и транспортира момичета, които да предоставят платени сексуални услуги в казина и барове в Свиленград. Другите двама - заемащи комуникационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „услуга“. Тримата са задържани на територията на Свиленград и конвоирани до арестни помещения на ОДМВР – Пловдив.

В хода на разследването са установени 11 момичета, използвани от групата в различни периоди от миналата година до началото на 2020 г.

Открити и иззети са мобилни телефони, чрез които са комуникирали. Клиент и посредник са издирени и разпитани в качеството на свидетели. Разпитани, някои от тях пред съдия, са и пострадали момичета, едно от които е било установено на място. Продължават оперативните действия за установяване и на други жертви на трафик, както и на евентуални лица, имащи периферно и второстепенно отношение към престъпната дейност на групата.

На тримата задържани са повдигнати обвинения. На всеки от тях е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

Специализираната операция за пресичане на престъпната дейност и задържане на участниците е проведена на 10 и 11 януари. В реализацията се включили служители на сектора БОП от Пловдив, Пазарджик и Смолян, Хасково , Кърджали и Стара Загора. Работата по пълното документиране на престъпната дейност на групата продължава, съобщиха от МВР. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?