DGNEWS.EU

Стартира кампанията „За повече деца в България“

Стартира кампанията „За повече деца в България“
Jan 20
16:14 2020

От утре ще бъде отворена процедурата за кандидатстване на двойки от Хасковска област за финансиране на ин витро процедури. В рамките на един месец семействата, които отговарят на условията, ще могат да подават документите си за финансиране на сайта на „Искам бебе“, съобщиха от областната администрация в Хасково. Днес областният управител д-р Стефка Здравкова благодари на дарителите, благодарение на които тази година за каузата „За повече деца в България“ бяха събрани 9 313 лв.

Процедурата за кандидатстването стартира в Деня на родилната помощ - 21 януари и ще продължи до 21 февруари 2020 г. Датата е символична за всяко семейство и е избрана с пожелание да донесе късмет на двойки и още догодина да празнуват Бабинден със своите акушерки.

На 4 март в присъствието на нотриус и представител на фондация „Искам бебе“, чрез жребий ще бъдат изтеглени печелившите двойки. Те ще разделят по 4500 лв. ище, а останалите 313 лв. се прехвърля за следващата година.

Кандидатстващите двойки трябва да отговарят на следните критерии, определени от „Искам бебе“:

- Кандидатстващата двойка да са български граждани, притежаващи постоянен и/или настоящ адрес на територията на област Хасково за последните две години, преди датата на кандидатстване по съвместната инициатива на Областна администрация Хасково и Фондация „Искам бебе” – „За повече деца в България“.

- Кандидатите да не са поставени под запрещение, както и не са в кръвно родство по права линия или по съребрена линия до четвърта степен помежду си.

- Възраст на жената: от 20 г. до 43 г. ако извършва процедура със собствен генетичен материал и до 45 г. с донорски генетичен материал

- Налице е доказана причина за стерилитет - тубарен фактор, намален брой сперматозоиди и др. доказани с медицински документи

- Двойката е кандидатствала и изчерпала четири ин витро процедури, финансирани от държавата чрез Център за асистирана репродукция (ЦАР);

- Двойката не подлежи на финансиране от Центъра за асистирана репродукция (ЦАР).

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?