DGNEWS.EU

В Ябълково почетоха личния си лекар, отпразнуваха Бабинден

В Ябълково почетоха личния си лекар, отпразнуваха Бабинден
Малкият Николай с баба си Гери и д-р Тасев
Jan 21
17:00 2020

Благодарности към семейния лекар на димитровградското Ябълково д-р Любомир Тасев и медицинската сестра Недялка Ангелова отправиха бабите от селото. В днешния Ден на родилната помощ и Бабинден те изпълниха обичаят „подливане” и връчиха по традиция дарове на двамата здравни работници. Ритуалът изпълни една от най-младите баби в Ябълково Тонка Тонева, която е самодейка и дарител за честването на празника. В него се включиха още 40 жени, а организацията бе на ябълковското читалище „Хр.Ботев”.

На празника бе съобщено, че през 2019 г. в седем ябълковки са станали баби на здрави внучета. Всички те бяха изненадани с рамкирани снимки заедно със своите внучета  и благопожелания от организаторите на празника. Едно от 7 бебета, родени миналата година тук е 7-месечният Николай, който днес участва в празника заедно с баба си Гергана. Малкият юнак добре се познава и с д-р Тасев, който се грижи за него от раждането. Докторът знае всички болежки на ябълковци, тъй като ги лекува безотказно вече 35 години.

62-годишният лекар живее в Пловдив, но през седмицата е в селото. „Обичта към работата е най-важното, което осмисля живота на човека. Аз обичам професията си, тук ми харесва, а и хората в селото ме уважават”, сподели д-р Тасев. През почивните дни той е осигурил за жителите на Ябълково дежурство на медицинско лице, което да се грижи при негово отсъствие. Независимо от това винаги е на разположение на хората. Практиката му в Ябълково наброява 920 здравно осигурени пациенти и още 300 здравно неосигурени, които също лекува.      

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?