DGNEWS.EU

Грипна ваканция от понеделник в Димитровград и областта

Грипна ваканция от понеделник в Димитровград и областта
Jan 24
14:08 2020

Грипна епидемия е обявена от 27 януари в община Димитровград и цялата област Хасково заради висока заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в последните дни, съобщиха от РЗИ-Хасково. Учебните занятия се преустановяват до петък 31 януари, включително. Ограничават се и всички извънучилищни мероприятия на територията на цялата област.

Детските градини ще работят нормално. Медицинските специалисти с помощта на учителите е необходимо да провеждат ежедневен филтър. Откритите болни деца да се връщат по домовете. Заболелите лица от персонала на детските заведения да не се допускат на работа.

До второ нареждане се преустановяват плановите операции и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ на територията на цялата област Хасково, както и женските и детските консултации, профилактичните прегледи, имунизации и реимунизации.

В А Ж НО!

1.Да се избягват затворени пространства, където се събират много хора; често проветряване на помещенията, където престояват повече хора; избягване на разтъркването на очите и храненето с неизмити ръце.

2. Носенето на маска възпрепятства разпространението на вируси в помещението, ако я носи болният човек. Трябва да се има предвид, че за да е ефикасна, маската трябва да се сменя на всеки 2 часа.

3.Спазване на добра лична и обществена хигиена.

4.Препоръчваме заболелите да търсят своевременно медицинска помощ и да се избягва самолечение, а общопрактикуващите лекари да назначават своевременно антивирусна терапия.

5. Препоръчително е да се ограничат всички масови мероприятия на територията на цялата област.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?