DGNEWS.EU

Кметовете в общината коментираха важни въпроси с институции и фирми

Кметовете в общината коментираха важни въпроси с институции и фирми
Jan 30
15:32 2020

Кметът на Димитровград Иво Димов проведе днес следобед „Ден на кмета” с всички кметове и кметски наместници на населени места в общината, съобщиха от пресслужбата й. В работната среща участваха зам.-кметът Светослав Стойков, секретарят на общината Венета Стоименова, както и ръководителите на институции и фирми, взаимодействащи ежедневно в работата си с кметовете по места. Това бяха комисар Тенчо Георгиев - началник на РУП - Димитровград, Петко Ангелов - управител на ВиК, инж.Янко Енчев КЕЦ - Димитровград към EVN ЕрЮг, Атанас Стефанов - прокурист на НЕОТИТАН, Славея Михайлова - директор на ОП "Траурен обреден дом", Антония Тюйлиева - директор на Дирекция "Бюро по труда", експерти.

Те обсъждаха темите за подмяната на новите лични документи и по-добра комуникация и взаимодействие със силите на реда за осигуряване спокойствието на гражданите; нерегламентираните сметища и нуждата от периодична подмяна на съдове за отпадъци по селата; поддържането на гробищните паркове, както и възможностите по кандидатстване по оперативни и национални програми.  Управителят на ВиК разясни, че Димитровград не се захранва с питейна вода от река Марица, а от подземни кладенци с дълбочина на някои от тях до 150 м. След подмяната на част от водопроводната мрежа по т.нар. Воден цикъл и извършващите се поетапни ремонти на отделни улици и булеварди в града, загубите във водопреносната мрежа са свалени значително до 53,9%. 

Това е първата подобна среща за мандат 2019-2023, в която новоизбраните кметове по населени места и новоназначените кметски наместници обсъждат съвместно оперативни въпроси с кмета на общината и институциите в традиционния „Ден на кмета”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?