DGNEWS.EU

Димитровградската библиотека спечели 7 проекта за година

Димитровградската библиотека спечели 7 проекта за година
Feb 03
13:40 2020

Общо 7 проекта е спечелила Градска библиотека „Пеньо Пенев“ през изтеклата 2019 г. В рамките на 12-те месеца, тя е изпълнила проекта „Библиотека за тийнейджъри-2“, финансиран от общинската програма „Димитровград на младите“ за надграждане на постигнатото по първия такъв проект; осъществила е два проекта, финансирани от Министерство на културата, за закупуване на нови книги на стойност над 20 000 лева; спечелила е проект, финансиран от Фондация „Глобални библиотеки-България“ чрез който се сдобила с нов мултимедиен проектор; както и проект, финансиран по програма „Еразъм+” за обмяна на опит в работата с възрастни хора, съвместно с колегите от библиотеката в гр. Морени, Румъния и др.

Библиотеката отчита като успешна и силна изтеклата година, изпълнена с активна дейност, много работа и успехи. Проведени са над 100 прояви като представяне на книги и автори, изложби, работилници, инициативи за насърчаване на четенето, прожекции на филми и много други. Като знакови събития се откроиха: „Клубът по ръкоделие“; „Училище за родители“; Поетичният форум „Добро утро, град“; закачливите витрини „Среща на сляпо с книга“ и „Не си спомням заглавието, но корицата беше червена“; обособяването на Православен кът; провеждане на курсове по английски език за начинаещи и напреднали читатели; „Езиково кафене“, като с радост отбелязваме, че по-голямата част от тях са първи по рода си в страната.

През летните месеци библиотекарите реализираха силна ваканционна програма за деца, и целогодишно предлагат обучения по програмиране с роботите Finch и Bee Bot.

„Щастливи сме, че оправдаваме доверието на нашите потребители, което личи и от повишаването на броя на регистрираните читатели, които за миналата година са с 60 повече от предходната. Радваме се на положителен отзвук от нашата работа не само в рамките на града ни, а и от страна на библиотечната колегия в страната и чужбина. За 2020 година сме подготвили също толкова силна програма, с която да задържим високо летвата на нашите деятелности в служене на обществото”, споделиха от ръководството на библиотеката.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?