DGNEWS.EU

Отнето предимство причини две катастрофи

Отнето предимство причини две катастрофи
Инцидентът от петък се размина само с леко пострадали
Feb 17
10:25 2020

Отнето предимство е довело до петъчната катастрофа, при която се удариха микробус и  лек автомобил „Порше”. Инцидентът стана на булевард „Раковски“ в Димитровград в 16:15 часа. 42-годишният водач на товарен „Мерцедес Спринтер“ е предприел маневра за включване в движение от паркинг и е отнел предимството на „Порше“-то, управлявано от 39-годишен, който се е движил направо по път с предимство.

Пострадалите двамата водачи, които получиха контузия на гръден кош и глава  и след преглед са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Пострадали са и возещите се в товарната кола двама спътници на 24 и 41 години, които са контузии по главата. Прегледани и освободени за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

При друг инцидент в събота на пътя за Симеоновград, димитровградски автобус „Мерцедес“, шофиран от 54-годишен мъж, ударил каруца без светлоотразители. Шофьорът предприел маневра изпреварване, при която не е оставил достатъчно разстояние и това довело до произшествието. Пострадало е 15-годишно момче, водач на каруцата, което е с фрактура на ляв глезен. Съставени са два акта.

При трета катастрофа 29-годишен водач на товарен автомобил „Рено“ е ударил жена, при движение назад. Димитровградчанинът не е наблюдавал непрекъснато пътя назад и блъснал пешеходката. Тя е с охлузвания по тялото и главата. Прегледана и освободена за домашно лечение.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?