DGNEWS.EU

Над 1100 лв. заплата на селските кметове в община Димитровград?

Над 1100 лв. заплата на селските кметове в община Димитровград?
Feb 25
11:27 2020

Кметът на общината Иво Димов предлага между 1104 лв. и 1133 лв. да стане основната месечна заплата на кметовете на град Меричлери и селата Добрич, Ябълково, Горски извор, Крепост, Радиево, Черногорово, Злато поле, Скобелево, Брод, Каснаково и Странско, от началото на годината. Предложението ще се обсъжда на предстоящото заседание на общинския съвет в четвъртък. На него местните парламентаристи ще решават за увеличение на кметските заплати с 10 %, подобно на това на служителите в общинска администрация от началото на годината. Димов предлага неговото основно трудово възнаграждение на месец да е 2750 лв.

Размерите на заплатите са съобразно броя на населението в населените места. Най-ниската заплата е за кметовете на села с население от 350 до 500 души, а най-високата – за тези с население между 1001 до 2500 души.

От докладната става ясно, че кметовете ще могат да получават и допълнителни трудови възнаграждения с постоянен и непостоянен характер, определени от кмета на общината, съгласно действащата нормативна уредба за заплащане на труда и вътрешните правила за организация на работната заплата в Община Димитровград. В нея не се посочват заплатите на кметските наместници и пълномощници по кварталите.

В друга докладна кметът Иво Димов иска ново обсъждане в съвета на определената на януарското заседание заплата на зам.-председателя на ОбС Юлиян Семерджиев. Тогава съветниците гласуваха Семерджиев да получава допълнително 25 % от трудовото възнаграждение на председателя на местния парламент Гергана Кръстева. Сегашното предложение визира, процентът да е от определената заплата на общински съветник, която е значително по-малка от тази на председателя.

Друга докладна за заседанието предвижда промяна на работното време на председателя на ОбС. Предлага се Гергана Кръстева да мине на непълно работно време, от 6 часа дневно, при петдневна работна седмица. Месечното й трудово възнаграждение ще бъде 75 % от определеното й по закон. Заплатата на председателя е до 90 на сто от възнаграждението на кмета на общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?