DGNEWS.EU

Изследват починала димитровградчанка за коронавирус

Изследват починала димитровградчанка за коронавирус
Feb 26
15:24 2020

Проби от починала димитровградчанка се изследва за коронавирус, стана ясно на днешното заседание на съвета за медицинско осигуряване при бедствие, аварии и катастрофи към РЗИ - Хасково в областна администрация. 53-годишната жена е издъхнала в личен автомобил на път за болницата. При извършената аутопсия е установено, че причината за смъртта й е пневмония. Димитровградчанката се е върнала от Великобритания преди дни.

На заседанието стана ясно, че при епидемия от коронавирус МБАЛ – Хасково може да разкрие до 129 легла. Инфекциозното отделение на болницата има всички необходими лични предпазни средства, включително и за по-сериозни заразни болести от коронавируса.

На ГКПП „Капитан Андреево“ да се осъществява 24 часово наблюдение от РСИ и лечебните заведения. Извършва се термометриране на всички пристигащи рискови райони като за такива са определени страните Китай, Хонконг, Тайван и Италия. Ако има някой засечен с висока температура от пункта той бива насочван към отделение в Хасковската многопрофилна болница.

На заседанието присъстваха областният управител д-р Стефка Здравкова, представители от  РЗИ- Хасково, представители на общините, директори и управители на лечебни заведения от Хасковска област.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?