DGNEWS.EU

Петима завърнали се от чужбина нарушили карантината, издирват 19-годишна

Петима завърнали се от чужбина нарушили карантината, издирват 19-годишна
Mar 23
16:46 2020

Петима завърнали се от чужбина са нарушили на предписаната им карантина от РЗИ, съобщиха от областната дирекция на МВР в Хасково. 19-годишна жена от Любимец е нарушила мерките - напуснала е дома си и в момента и се издирва. Случаят се наблюдава от Районна прокуратура – Свиленград.

Районна прокуратура – Харманли наблюдава досъдебно производство срещу друга  59-годишна нарушителка на карантината, която е заминала за Брюксел, Белгия. Друго производство е образувано срещу 49-годишен мъж нарушил карантината, предписана му от РЗИ на 19 март т.г. Той е бил проверен от полицейски служители и върнат в дома си в Харманли.

Районна прокуратура – Ивайловград също наблюдава досъдебно производство за нарушител на карантината. 41-годишен мъж, след завръщане от чужбина, вместо да си стои у дома, е бил засечен да се разхожда в града. Мъжът е върнат в дома си от полицейски служители.

Делата за неспазването на карантината са взети под специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, съгласно заповед на главния прокурор. Според закона неспазването на карантинния период, предписан от РЗИ, може да доведе до наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.

ОДМВР Хасково призовава жителите на областта, строго да спазват задължителната карантина, за да не попаднат под наказателно преследване.  С направените изменения в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за нарушаването на мерки, свързани с разпространението на епидемията. Това е отговорност както към себе си, така и към останалите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?