DGNEWS.EU

Над 4000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации в Хасково

Над 4000 души подадоха онлайн годишните си данъчни декларации в Хасково
Mar 25
12:22 2020

4079 души в Хасково са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента,  съобщават от местния офис на Националната агенция за приходите. 80% от всички получени формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на  обработените декларации е 5017.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април. От агенцията съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК).

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци подават годишните си декларации за доходите до 30 юни 2020 г., допълват от НАП.

Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офиса на ведомството до преустановяване на извънредното положение и да използват електронните услуги, достъпни на  https://inetdec.nra.bg/   с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП). Служителите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при високи мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

Подробна информация за данъчните и осигурителни правила по време на извънредното положение е достъпна в специална рубрика на сайта на НАП - https://nap.bg/page?id=762 .  Информационният център на НАП отговаря на въпроси на клиенти на телефон 0700 18 700 от 8.30 часа до 18.00 часа в делнични дни на цена, според тарифите на съответния оператор.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?