DGNEWS.EU

Община Димитровград набира доброволци

Община Димитровград набира доброволци
Mar 31
09:14 2020

Вече е ясен формуляра за работа с доброволците за националната платформа, в която ще бъдат регистрирани. Всяка община извършва регистрациите в нея на хора по места, които искат да помагат като доброволци. Информацията, която ще бъде необходима да ви регистрират е - трите имена, ЕГН, мобилен телефон, е-мейл, населено място, професията/професионалната сфера и желанието ви, къде можете да подпомогнете при необходимост, съобщават от Община Димитровград. Сферите са:

-подпомагане на болнични заведения и свързаните с тях немедицински дейности;

-болнични заведения и свързаните с тях медицински дейности /важи само за медицински лица/;

-подпомагане на лица под домашна карантина;

-друга дейност /можете да посочите къде бихте били полезни/

Желаещите да помагат могат да се свържат за регистрация с служител на общината от 9 до 17 ч. телефони: 0884 911587 и 0391 68232.

Целта е създаването на база данни за всички регистрирани физически лица – доброволци на територията на страната  и възможността, при необходимост, те да бъдат насочвани към дейности в помощ на Националния оперативен щаб на местно ниво. В системата ще бъдат интегрирани и всички регистрирани доброволци от БЧК и Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматично от службите на МВР с цел избягване на опитите за злоупотреба от криминално проявени лица.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?