DGNEWS.EU

Кандидат-студентска борса стартира онлайн от днес

Кандидат-студентска борса стартира онлайн от днес
Снимка: Областният младежки съвет бе сформиран през 2017 г.
May 18
13:09 2020

Онлайн кандидат-студентска борса „Бъдеще“ стартира от днес на фейсбук страницата на Младежкия областен съвет по иновации. В първия ден на борсата учениците започват кампанията като представят най-желаните специалности от кандидат-студентите в областта, както и университетите, в които могат да бъдат записани. Специалностите са подредени вследствие на проведената анкета, в рамките на инициативата, съобщиха от областна администрация.

От утре до петък ще бъдат представени и 16-те университета, заявили участие в борсата. Предоставените от тях презентационни материали и актуална информация за специалности и дати на предстоящи изпити ще бъдат споделяни всеки ден на фейсбук страницата на Младежки областен съвет по иновации.

Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова благодари на младежите от Съвета за упоритостта, с която се заеха и реализираха проекта си. „Онлайн борса се организира за пръв път в областта. Щастлива съм, че въпреки усложнената обстановка с COVID 19 през последните месеци, учениците проявиха необходимата гъвкавост и креативност, за да бъдат полезни и да помогнат в кариерното ориентиране на своите съученици.Това ме мотивира още повече да продължавам да заставам зад техните идеи и да ги подкрепям в бъдещите начинания.“, заяви д-р Здравкова.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?