DGNEWS.EU

Димитровград отбелязва 24 май с концерт и изложба на отличници

Димитровград отбелязва 24 май с концерт и изложба на отличници
May 21
11:50 2020

Община Димитровград ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май с концерт и изложба с постижения на ученици. От 10:30 ч. Забавно-духов оркестър ще изнесе тематичен концерт с музика на български автори. Концертът ще започне с изпълнение с химна на българската просвета "Върви, народе възродени!".

От сцената на площад "Поезия" музикантите ще изпълнят познати и любими произведения от различни жанрове. В празничния концерт ще бъде изпълнени фрагменти от оперетата на Асен Карастоянов "Българи от старо време", "Граооски танц" от Жул Леви, "И-ха-ха" на Петър Ступел, Йосиф Цанков и др. В репертоара са включени и песни от филмите "Боси времена", "Хора и улици", "Синева".

Специален поздрав към зрелостниците, които завършват тази година ще бъде изпълнението с нов аранжимент за духов оркестър "Един неразделен клас". 

Мястото на концерта е съобразено с мерките за безопасност.

Традиционната изложба "Ние се гордеем с тях" на ученици с отличия, награди  и постижения от димитровградските училища ще бъде разположена на площад "България" пред общината в празния ден, неделя.

За 24 май всяка училищна и читалищна библиотека в община Димитровград ще получи екземпляр от последното издание на книгата "Аз, глас и съвест на епохата" издадена по повод 90-годишнината от рождението на Пеньо Пенев. 

С поздравителни адреси до всички в сферата на образованието и културата кметът Иво Димов ще поздрави радетелите на просветата в община Димитровград, съобщиха от общинска администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?