DGNEWS.EU

Търговията на Димитровградския пазар тръгна под наблюдение

Търговията на Димитровградския пазар тръгна под наблюдение
May 24
12:00 2020

Множество клиенти се стекоха на Неделния пазар в Димитровград в първия му работен ден днес, след отмяната на извънредното положение поради коронавируса.

Болшинството търговци посрещаха с маски или шлемове купувачите, и дезинфекцираха през целия ден масите си. Клиентите също показаха дисциплина и носеха лични предпазни средства. Следеше се за реда, за спазването на противоепидемичните мерки и струпването на хора.

Неделният пазар беше отворен експериментално със заповед на кмета Иво Димов след заседание на общинския кризисен щаб, където е имало разногласия по отношение разрешаване на работата на тържището. Очаква се той да заработи окончателно след преценка на днешния ден.

Автопазарът в Димитровград все още не е отворен. И за него също ще се преценява допълнително.

Припомняме, че тържището бе затворено от 13 март т.г. Близо два месеца и половина търговците чакаха подновяване на търговията. През принудителното прекъсване на дейността му, наемателите на маси и обекти бяха освободени от такси и наеми. Някои от търговците спряха временно дейността на фирмите, за да не плащат данъци и осигуровки, докато не работят.  

Близо 2 500 са търговските обекти и заведения, като работещите в тях са над 4 000. Има търговци и клиенти от различни краища на България. Днес пазарът ще работи до 14 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?