DGNEWS.EU

Славейковци честваха 24 май с виртуално тържество

Славейковци честваха 24 май с виртуално тържество
May 24
14:20 2020

С виртуално тържество Славейковци честваха 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий, и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „ Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български празник беше отбелязан по различен, но достоен начин. След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „ Върви, народе възродени!“, бе експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците посветена на празника.

С емоционално слово директорът на ОУ „ Пенчо Славейков“ Снежана Ангелова приветства ученици , учители и родители , изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която  училището е отличено  със специална грамота  на РУО – Хасково. Наградени виртуално бяха изявили се ученици в национални и регионални  олимпиади , състезания и конкурси. С престижната награда „СЛАВЕЙКОВЕЦ `2020” за цялостна дейност, бе отлична Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите Елза Маркова, Денка Николова и Живко Митев за постигнати високи резултати. Отличия за цялостна дейност получиха зам.-директорът на училището Тоска Стоилова и Катя Гочева, удостоена за празника с наградата „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. 

Стихове, песни, танци и специални поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха  тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци  доказаха, че 24 май  е денят на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към словото и към българското!

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?