DGNEWS.EU

Димитровградчанка със сребърен медал от Националната олимпиада по астрономия

Димитровградчанка със сребърен медал от Националната олимпиада по астрономия
Стела Бинева по време на частичното слънчево затъмнение на 21 юни тази година
Jul 13
14:43 2020

Седмокласничката Стела Бинева спечели сребърен медал на финалния кръг на Националната олимпиада по астрономия, съобщи Димитър Кокотанеков, директор на димитровградската обсерватория с планетариум „Джордано Бруно”. Стела се е класирала на второ място при възрастовата група на учениците 7-8 клас от страната. Близо 40 деца са участвали в националната олимпиада. Димитровградчанката е получила 52 точки при решаването на задачите от общо възможни 60. Това е поредният успех на димитровградски ученик в областта на физиката и асторномията.

Днес димитровградската обсерватория с планетариум „Джордано Бруно” посрещна група студенти и ръководителя на катедра „Астрономия” доц. Евгени Овчаров към физическия факултет на СУ „Св. Кл. Охридски”. Младежите и техните преподаватели проведоха практически занятия по магистърската си програма в димитровградската обсерватория и се запознаха с първия планетариум, построен в България.

В момента заради ситуацията с коронавируса свободните посещенията за граждани в "звездната" зала на планетариума са преустановени, съобщиха от НАОП "Джордано Бруно".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?