DGNEWS.EU

10 дни повече отпуска за педагозите в община Димитровград

10 дни повече отпуска за педагозите в община Димитровград
Jul 20
12:14 2020

Учителите и всички педагогически специалисти в детските градини в община община Димитровград ще получат допълнително отпуск от 10 работни дни над договорените по Колективния трудов договор (КТД), сключен между синдикатитите и работодателските организации, съобщиха от общината.

Решението на местната власт е регламентирано с подписан Анекс към КТД от кмета на общината Иво Димов, председателя на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители в Димитровград Донка Вълева, председателя на Регионалния синдикат "Образование" на КТ "Подкрепа"- Димитровград Иванка Янчева и председателя на Съюза на работодателите в системата на предучилищното и училищното образование в България - секция Димитровград Валентин Христов.

По време на извънредното положение в страната, детските градини бяха принудително затворени заради пандемията и това изчерпа голяма част от годишния отпуск на персонала в тях, което породи необходимост от увеличаване на размера му. Така учителите, психолозите и директорите в детските заведения ще могат да ползват допълнително 10 работни дни платен годишен отпуск.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?