DGNEWS.EU

,,България танцува” събира таланти в Димитровград през ноември

,,България танцува” събира таланти в Димитровград през ноември
Sep 16
09:30 2020

15-ото юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци ,,България танцува” ще се проведе от 6 до 8 ноември в Димитровград, съобщи инициаторът и ръководител на “Галаксико” Тихомир Митев.

Организатори на събитието са Община Димитровград, Общинският център за танцово изкуство "Галаксико", Министерство на образованието и Министерство на културата.

В момента се набират заявки за участие от клубове, формации и читалища от цялата страна. В рамките на три дни участниците ще имат възможност да се представят със солови изпълнения, дуети и малки групи, формации и продукции.

Може да намерите пълните условия за участие – регламент, регистрация на танц на този адрес: https://www.mdcgalaxico.com/bulgaria-dance

И тази година ще бъдат връчени 9 държавни стипендии при соловите изпълнители в IV-та възр.гр (8-12 клас), които ежегодно осигурява Министерството на образованието по програма за закрила на деца с изявени дарби.

Най-престижната награда - Купата на кмета на община Димитровград, ще бъде връчена на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления.

“През годините националния танцов конкурс ,,България танцува”, се превърна в истински празник на танцовото изкуство. През всички тези години, стотици деца от страната се изявяваха и танцуваха всеотдайно, в името на истинското и непреходно балетно изкуство”, сподели Тихомир Митев.

Припомняме, че в миналогодишното издание на “България танцува” участваха над 2 000 танцьори от 49 школи и формации от страната. Организатори на фестивала са Министерството на образованието, община Димитровград и танцов център "Галаксико”.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?