DGNEWS.EU

Три проекта за озеленяване финансира Община Димитровград

Три проекта за озеленяване финансира Община Димитровград
Снимка: архив
Sep 23
20:31 2020

Три проекта за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки са одобрении в конкурса за под мотото „За приветлива градска среда” за 2020г., организиран от Община Димитровград.  Те ще получат общинско финансиране до 5000 лв.

Крайният срок за подаване на проектите бе 15 септември т.г.

Общо 6 проектни предложения бяха внесени в Община Димитровград. След подробно разглеждане на проектите от комисия, одобрени за финансиране проектите на домоуправителите:

1. Вълю Желев Колев -вх.№ОСВ-13-308/08.09.2020г.

(детска площадка на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6),

2. Росен Александров Давчев - вх.№ОСВ-13-315/14.09.2020г.

(междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17);

3. Гергана Симеонова Стоянова – вх№ОСВ-13-317/15.09.2020г.

(детска площадка в междублоково пространство между ул. „Л.Димитрова” и бул.           „Хр.Ботев №37”);

Критериите по които се оценяват проектите са брой потребители, устойчивост на проектите, подходящо местоположение, срок за реализация, съфинансиране и др. Одобрените проектни предложения съдържат необходимите документи за участие в конкурса и предвиждат дейности допустими за финансиране, включващи предимно доставка и монтаж на детски и спортни съоръжения.

 Три проектни предложения са отпаднали от класирането поради това, че в едното от тях е предвидена дейност недопустима за финансиране според условията на конкурса, а в другите две проектни предложения, посочения терен е неподходящ за предвидените дейности по проектите.

С домоуправителите предстои да бъдат сключени договори за финансиране в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30 ноември 2020г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?