DGNEWS.EU

Набират 180 желаещи за Националното преброяване в община Димитровград

Набират 180 желаещи за Националното преброяване в община Димитровград
Sep 25
10:20 2020

Във връзка с предстоящото преброяване на населението и жилищния фонд, което ще се проведе в периода януари и февруари 2021 г. от 15 септември започна набиране на преброители и контрольори. На сайта на община Димитровград има създаден специален банер "Преброяване 2021" с информация за гражданите, където ще се публикува текуща информация свързана с преброяването.

В срок до 30 октомври кандидатите за преброители и контрольори трябва да подадат Заявление по образец  в Общинска администрация – Димитровград. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от сайта на "Преброяване 2021".

При предстоящото преброяване в община Димитровград ще бъдат ангажирани над 150 преброители и около 30 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Най-подходящи са хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности и администрация, както и студенти. Кандидатите трябва да бъдат комуникативни.

Преброителите ще бъдат с "работно време" от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ.

Преброителните участъци в община Димитровград са 259. Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради.

Кандидатите за преброители и контрольори могат да подават необходимите документи до 30 октомври 2020 г. в Центъра за административно обслужване/ЦАО/ на Общинска администрация- Димитровград/ бул. "Г.С.Раковски" № 15/, гише №02, всеки работен ден от 08.30  до 17.00 часа.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?