DGNEWS.EU

Димитровград отбелязва Световния ден на ходенето с преход в парк "Марица"

Димитровград отбелязва Световния ден на ходенето с преход в парк "Марица"
Sep 25
11:44 2020

С преход по специален маршрут в парк "Марица" Димитровград ще отбележи Световния ден на ходенето на 4 октомври от 10:30 ч. до 12:30 ч. Желаещите да се включат ще преминават предварително установен маршрут, като за изминалите разстоянието са предвидени награди. Проявата цели популяризиране на ходенето като ефективна и лесна за практикуване двигателна активност за всички, както великолепна възможност за участие на хора от всички възрастови и социални групи.

Това е най-голямата световна проява за ходене, която се провежда ежегодно в целия свят от 1992 г., когато на 7 юли в Бразилия, под председателството на световноизвестния футболист Пеле по улиците на Рио де Жанейро излизат 250 000 жители на града, между които са вицепрезидентът на САЩ Ал Гор, голямата американска актриса Шърли Маклейн, президентът на ТАФИСА проф. д-р Юрген Палм и други видни личности.

В световен мащаб, инициативата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни. Денят на интензивното ходене в страната ни през 1993 и 2000 г. се проведе под патронажа и с финансовата помощ на МОК. В България се провежда ежегодно от 1993 г. в цялата страна.

Проявата се организира от Българска федерация "Спорт" за всички с финансовата подкрепа на Министерство на младежтта и спорта.Тя популяризира ходенето като средство за поддържане на здравето и добрата форма. Ходенето е най-естествената форма на движение, може да се практикува от всеки и свободно, навсякъде и по всяко време и не изисква финансови средства.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?