DGNEWS.EU

Антон Атанасов представи „Вяра до кръв“ пред димитровградска публика

Антон Атанасов представи „Вяра до кръв“ пред димитровградска публика
Sep 25
14:19 2020

Младият поет и писател от Хасково Антон Атанасов представи втората си книга „Вяра до кръв“ пред димитровградска публика снощи. Събитието в лятната читалня на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ откри с изпълнение на „Облаче ле, бяло“ Микаела Димитрова от ПМГ „Иван Вазов“. Слово за автора и неговия труд произнесе Добромир Зафиров, а Антон Атанасов благодари на димитровградчани за подкрепата и топлото посрещане.

Книгата разказва за съдбата на тракийските българи и съхраненото от предците ни. От книгата бяха прочетени разказът „Хоро“ и стихове. Организатори на проявата бяха ГБ „Пеньо Пенев“ – Димитровград, Гражданско сдружение“Родопско утро“ – Хасково и НЧ“Култура 2002“ – Димитровград.

В качеството си на заместник-председател на гражданско сдружение “Родопско утро“ Антон награди Градска библиотека с грамота за цялостен принос в духовното израстване на региона. А домакините от своя страна също поднесоха подаръци и поздравления към младия автор за новата му творба.

На събитието присъстваха много поети, дейци на културата, преподаватели и приятели. Всеки имаше възможност да закупи книгата с автограф от автора.

Антон Атанасов е от Хасково. Завършил е математическата гимназия в родния си град, а сега  е студент в Историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.  Първата му книга е стихосбирката „Мъки по България“(2018). Лауреат е на Националната олимпиада по история и цивилизация, организатор на историческа конференция „Съдбовните дати в българската история“, с участието на преподаватели историци от различни български университети. Негов разказ е публикуван в Национален алманах, издаден от Община Кубрат. Той е зам.-председател на Гражданско сдружение“Родопско утро“, обединяващо млади поети от Хасковска и Кърджалийска област, и редактор на двете негови издания – списание“Южно утро“ и електронният вестник „Родопски глас“.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?