DGNEWS.EU

Три граждански проекта за озеленяване стартират в Димитровград

Три граждански проекта за озеленяване стартират в Димитровград
Sep 28
14:53 2020

Кметът на община Димитровград Иво Димов и трима домоуправители днес сключиха договорите за финансиране на проектите, спечелили в конкурса за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки под мотото „За приветлива градска среда”.

„Поздравявам гражданите за тяхната инициативност. Пожелавам бърза и безпроблемна реализация на проектите и държа да знаете, че общината е насреща при всякакви възникващи в процеса трудности”, заяви кметът Иво Димов.

Росен Давчев, домоуправител по проекта за облагородяването и подмяната на част от съоръженията в междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17 сподели, че идеята подкрепили много от живеещите в околните блокове граждани. Там се предвижда монтаж на детски съоръжения – тройна комбинирана люлка, люлка-гнездо, клатушка везна, пейки с облегалка и кошчета с отпадъци.

Гергана Стоянова, която представлява живущите спечелили проекта на междублокото пространство за подмяна и модернизиране на детската площадка в междублоково пространство между ул. „Л.Димитрова” и бул.„Хр.Ботев №37” разказа, че площадката там е със стари метални съоръжения. Новият проект предвижда подмяната им с нови и по-сигурни за играта на децата люлки и катерушки. Има обособен кът за спорт финансиран по същата програма през 2018г., сега там се разширяват съоръженията с нов фитнес уред, а детските съоръжения ще бъдат допълнени с комбинирана двойна люлка.

            Междублоковото пространство на ул. ул. „Цар Симеон” зад бл.№6 е третия спечелил проект с домоуправител Вълю Колев. Проектът предвижда пързалка, дъска за рисуване, пикник и тенис маса, футболни врати ще превърнат пространството в още по-привлекателно място за игра и отдих.

Общо 6 проектни предложения са кандидатствали в конкурса, като три от тях са одобрени от комисията след извършени оглед и оценка на направените предложения. Срокът за реализация е 30 ноември 2020г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?